Teamcoaching: geen doekje voor het bloeden maar blijvend impact, bug uit het systeem

Zelforganisatie | teamontwikkeling | samenwerking | communicatie | veranderen |
Lees verder

Teamcoaching

 

 • De samenwerking of de communicatie in je team verloopt niet lekker. Misschien merk je dat er weinig vertrouwen in elkaar is. Het team werkt in ieder geval niet zoals het moet.

 

 • Mensen binnen je team nemen hun rol niet of onvoldoende. Verwachtingen naar elkaar zijn onduidelijk. Mensen proberen op elkaars stoel te zitten. Onduidelijkheid over wie nou precies wat doet.

 

 • Je team is niet verbonden. Mensen durven elkaar niet constructief aan te spreken. Problemen worden niet benoemd, laat staan opgelost. Als er al conflicten zijn, dan hebben deze een negatieve pay-off.

 

 • Je team kan veel, maar op de een of andere manier komt het er (nog) niet uit. Je ervaart weinig of in ieder geval onvoldoende daadkracht, weinig creativiteit of oplossend vermogen en al helemaal geen eigen verantwoordelijkheid.

 

 • Je team is onvoldoende betrokken. Er is geen duidelijk visie waar iedereen achterstaat en aan bijdraagt. De besluitvorming gaat niet soepel. Afspraken zijn onduidelijk of worden niet opgevolgd. Kortom: er is veel onduidelijkheid.

 

 • Er gaat veel energie verloren aan dezelfde dingen.

 

Logisch dat je er tot nu toe geen grip op hebt

 

De dynamiek binnen een team is complex en speelt op 3 niveau’s: rationeel (structuur, rollen, communicatie), emotioneel (energie, betrokkenheid) en systemisch (onderstroom: onbewuste patronen, context van de organisatie).

 

Als manager kun je niet op alledrie de niveau’s ingrijpen doordat je ook een plek in het team vervult en onderdeel uitmaakt van het team en de organisatie.

 

Hoe organiseer je een zelfredzaam en creatief team? Dat om kan gaan met wat de realiteit vraagt?

 

Mijn antwoord: van binnenuit, door het team grondig te leren zichzelf te (re)organiseren.

Coaching zorgt voor een uitdagend traject wat ieder teamlid persoonlijk raakt en het team in beweging zet. No nonsense, praktisch toepasbaar en naar de kern. Op alle drie de niveau’s: rationeel, emotioneel en systemisch.

 

Het resultaat

Een zelfstandig en goed werkend team dat weet hoe het zichzelf kan reguleren en organiseren:

 • Effectievere samenwerking
 • Gedeelde en benoemde verantwoordelijkheid
 • Betere communicatie en onderlinge interactie
 • Meer zelforganisatie en regie
 • Focus op wat nodig is
 • Meer energie en werkplezier

 

Vlieg Coaching heeft de Buzinezzclub begeleid naar gemotiveerde teams, die met elkaar echt een groeipad zijn ingeslagen naar zelforganisatie. Ik heb nog niet eerder zulke een organisatie zo’n snelle ontwikkeling door zien maken.

Kortom: we zijn er zo blij mee, dat we in 2017 opnieuw een programma met Hans opstellen en een stap zetten met onze Buzinezzclub.

Elizabeth de Haan

Operationeel directeur

Even contact over wat ik voor je kan betekenen?

4 + 12 =

Wil je meer informatie? Of direct een duidelijk Plan van Aanpak voor jezelf, jouw team of organisatie? Laat een berichtje achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op voor een kop koffie.

Ik ben opleider voor (team)coaches. Uiteraard kan dat niet zonder zelf met de voeten in de modder te hebben gestaan. Ik heb inmiddels aardig wat teams begeleid met verschillende vraagstukken en in verschillende branches.

Mijn uitgangspunt is altijd om zo’n kort mogelijke periode een wezenlijke verandering te realiseren. Naar de kern, zonder toeters en bellen. Altijd met een praktische toepassing. Ik doe wat nodig is. Dus geen doekje voor het bloeden, maar de bug uit je team.

Ik ben aangesloten bij De Baak en het Coachcenter. Systemisch geschoold en door de wol geverfd.

Hans Vlieg

Teamcoach

Hoe nu verder?

Je wilt stappen maken met je team. Neem vrijblijvend contact met me op. Ik kom graag langs om het team te ontmoeten en kennis te maken. Dit is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Ik kom graag langs omdat ik wil weten wie ik ga coachen en waar de uitdaging precies over gaat. Op basis daarvan doe ik een gericht voorstel en offerte.

Kosten

Ik ben beschikbaar voor zowel korte als langere ontwikkelingsprogramma’s. De prijs is sterk afhankelijk van verschillende factoren zoals duur van het programma, de ontwikkelingsbereidheid van je team of organisatie en wat er nog mist. Ik maak dan ook graag een prijsindicatie op maat. Net zoals ik dat doe met het programma dat ik voorstel.

 

Veelgestelde vragen

Wat als we geen effect zien?

Doordat ik op de 3 niveau’s (rationeel, emotioneel en systemisch) werk, ben ik overtuigd van de impact van mijn begeleiding. Ik blijf net zolang betrokken totdat het resultaat is bereikt. Niet tevreden: no cure, less pay.

Hoeveel sessies heb je nodig?

Uiteraard is dit afhankelijk van wat je met het team wilt bereiken. Doordat ik heel gericht werk, ben ik er van overtuigd dat we in korte tijd (3 tot 5 sessies) veel bereiken.

Als professioneel coach ben ik aangesloten bij de volgende organisaties

Meer informatie? Direct een duidelijk Plan van Aanpak voor jezelf, jouw team of organisatie?
Laat een berichtje achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Navigatie

 

 

Contactinformatie

hans@vliegcoaching.nl

linkedin.nl/in/hansvlieg

+316 82 48 28 67

 

 

 

Privacy Statement

 

 

 

 

Dit doe ik

Ik begeleid mensen in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling door middels van regressiewerk. Diep ingesleten patronen en trauma verwerken op mentaal, emotioneel en lichamelijk gebied.

|Regressiewerk | Lichaamswerk | Traumaverwerking | Intergenerationeel trauma |

 

Laat ons u bellen

Vul het onderstaande contact formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Plan een afspraak in

Vul het onderstaande contact formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Vul je gegevens in en ontvang direct ons prijsoverzicht